ISM PN2.1 zadel

ISM
2645
4716112788847
  Levertijd:Voor 14.00 uur besteld wordt dezelfde (werk)dag verstuurd
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer
 • Specificaties

De ISM PN serie is speciaal ontworpen voor de triatleet en tijdrijder.  Speciaal voor de diepe aero houding. Breder dan dit hoeft het zadel niet te zijn. Voorkomt veel problemen op latere leeftijd!
Door veel urologen en gynaecologen aangeraden!

Vraag naar de ISM PN2.1 bij uw lokale fietsenwinkel of bestel hem online.

Prostaat vriendelijk!
Voorkomt problemen

Een zadel is iets waar je niet meteen aan wil denken bij het fietsen, een klein onderdeel van het geheel. Totdat het moment komt dat je niet meer lekker kan zitten op die gloednieuwe fiets, je pareltje waar je jaren lang mee gefietst hebt of ‘de oude fiets die je weer uit de schuur haalt. Een goed en comfortabel zadel zorgt al weer snel voor een fijne fiets rit, ISM heeft zich op de gezondheid en het fietsplezier gericht.

Een ISM zadel is een zadel met een achterliggende gedachte. Het ISM zadel heeft een ontwerp wat zorgt voor een betere bloeddoorstroming, geen klachten van weke delen en staat voor optimale gezondheid van de fietser.

 

De vorm van een ISM zadel

Op het eerste zicht is het een raar zadel om te zien, vooral wanneer je het zadel mét neus gewend bent. Bij het ISM zadel is de neus verwijderd en zijn er twee kortere neuzen voor teruggekomen, deze twee neuzen ondersteunen de zitbotten waardoor er een verminderde druk ontstaat in de vrije ruimte tussen deze twee botten.

Hiernaast is de anatomie van de heup te zien. Een groot onderdeel van je lichaam waar je, natuurlijk net als alle anderen, met veel liefde mee om hoort te gaan. Bij een regulier zadel wordt er veel druk uitgeoefend tussen de twee zitbotten (punt 1), de weke delen, ook omdat er maar één drukpunt is zal het gehele lichaam hierdoor ondersteund moeten worden. Dit is vaak een klacht dat ‘zadelpijn’ genoemd wordt, vooral wanneer men afstapt is dit helemaal niet fijn meer. Maar ook tijdens het fietsen kan deze klacht pijnlijk worden.

Bij elk ISM zadel wordt deze druk al verdeeld over twee plekken, de zitbotten, in tegenstelling tot reguliere zadels gaat de druk hier direct over naar de botten en worden er geen zachte/weke delen van het lichaam gebruikt ter ondersteuning. Natuurlijk is dit eerst even wennen, maar daar geeft ISMzadel.nl graag de tijd en ruimte voor.

 

Afstellen van het ISM zadel

Het afstellen van een zadel heeft aandacht nodig, je fietsrit moet natuurlijk een fijne rit worden. Bij een ISM zadel moet er gedacht worden aan positie (vooruit/achteruit en hoogte) en moet er goed gekeken worden naar de kanteling. Net als reguliere zadels zal er vanuit de basispositie gekeken worden wat de fietser zelf fijner vindt.

✓ 5 – 8 centimeter naar achteren
✓ 0,5 – 1 centimeter naar onderen
✓ 1 à 2 graden kantelen

Vooruit/achteruit positie, omdat een ISM zadel geen punt heeft moet het zadel ten opzichte van het vorige zadel (de neus) 5-8 centimeter naar achteren. Er moeten in ieder geval 3 vingers op de achterkant van het zadel gelegd kunnen worden als vrije ruimte.

Zadelhoogte, het ISM zadel heeft vaak een iets hogere bouw. En alle ISM zadels zijn vlak van vorm waar de meeste zadels wat bolvormig zijn. Zorg er voor dat het zadel in ieder geval 5 millimeter lager staat (ten opzichte van de grond), dit i.v.m. de vlakke vorm van het zadel. Hierna kan het aangepast worden aan de wensen van de fietser.

Kanteling, het laatste deel van het afstellen. Voor sportievere fietsen wordt aangeraden om het bovenvlak van het zadel licht naar voren te kantelen (1 à 2 graden). Kijk hier niet naar de rails maar naar het oppervlak van het zadel. Bij de PL en PN serie moet het gehele zadel vlak zitten, bij PS, PR en PM zadels gaat het om de twee punten die deze afstelling dienen te hebben.

Veel gestelde vragen (FAQ) en installatievideo’s zijn hier te vinden.

 

Hardheid van ISM zadels

“Voor lange ritten moet je een hard zadel hebben”, veel mensen komen met deze gedachte bij ons. Echter is dit niet waar, vaak ligt dit namelijk aan de vulling van het zadel. Bij een zacht zadel waar de kwaliteit van de vulling niet goed is zak je snel op de schaal van het zadel (de plastic onderkant) waardoor er veel pijn kan ontstaan na langere tijd fietsen.

ISM zadels zijn gevuld met een bepaalde schuim waardoor je nooit op de schaal terecht zal komen, zelfs het zachtste zadel (hardheid 60) behoud haar vorm na elke keer afstappen. Zadels van ISM hebben een categorienummer tussen 15 en 60, zadels met een laag cijfer zijn in het hardste en zadels met een hardheid van 60 (ISM PR3.0 of Metro) hebben een zachte vulling.

 

De ISM collectie

Zadels van ISM zijn verdeeld in 2 categorieën: performance zadels, comfort zadels. De performance zadels horen bij de actievere houding op de fiets, een actievere houding betekend in dit geval voorovergebogen houdingen (zoals racefietsen, mountainbikes en hybride fietsen). De comfort lijn wordt gebruikt op stadsfietsen, elektrische fietsen of hybride fietsen met een rechte houding.

Performance zadels, deze lijn bestaat uit een groot aantal zadels. Smalle zadels (PN), lange zadels (PL), korte zadels (PS), recreatieve zadels (PR) en mountainbike zadels (PM).

Voor verdere uitleg over de verschillende types is hier een speciale pagina.

Comfort zadels, een zestal aan zadels speciaal voor de stadsfietser. Verschillende vormen, verschillende hardheid en verschillende uitsparingen in het zadel. Deze lijn bestaat uit de Metro (60, Best Seller), ISM Urbaine (40), ISM Berkley (60), ISM Cruise (60), ISM Touring (60) en de ISM Sport (40).

 

Een goed zadel heeft tijd nodig

Denk jij dat een ISM zadel wel wat voor je is, maar weet je niet zeker welk zadel je moet hebben? Onze medewerkers staan klaar voor alle vragen. Daarnaast biedt ISMzadel.nl een probeerbeleid, mocht het resultaat enorm tegenvallen, dan kunt u, binnen het aantal dagen, na contact en geen beschadigingen, het zadel retour sturen.

ISM PN2.1:


ISM PN2.1, een oplossing voor velen!

Onderscheid tussen de PN2.1 vergeleken met de andere PN zadels

- PN2.1 is iets breder dan PN1.0 en 1.1
- PN2.1 heeft een titanium brug
- zelfde vulling als PN1.1
- PN2.1 heeft als enige in de PN serie de transitionhook.

Pijnlijk om te zien hoe triatleten en tijdrijders op het puntje van het zadel zitten omdat men anders niet in de aero positie kan zitten! Veel druk komt er hierdoor op delen waar geen druk op hoort te komen! ISM heeft hier de oplossing voor.


Ook weinig vertrouwen in opmerkingen als: "Zadelpijn? Dat hoort er nu eenmaal bij." "Niet aanstellen, dat went vanzelf." Groot gelijk! Wij ook niet. Daarom is ISM al 13 jaar op zoek naar oplossingen en heeft na jarenlang testen en onderzoeken nu een ideale lijn zadels voor de racefiets met deze PN serie. PNstaat voor Performance Narrow en geeft aan dat het professionele racezadels zijn. Hoe dieper je namelijk op de fiets zit, hoe meer het perineum onder druk komt. Hierdoor kunnen problemen ontstaan als verkleving en dergelijke.
Ook een issue bij wielrenners: doordat er weinig vering in de fiets zit (harde banden, stijve wielen geen verend systeem) worden alle trillingen (kasseien!!) via het perineum doorgegeven naar binnen naar het prostaat. Het prostaat raakt hierdoor geprikkeld wat vervelende gevolgen kan geven.
Bij een ISM zadel blijft het perineum volledig vrij van het zadel en worden de trillingen niet doorgegeven via het perineum.

Door de perfecte doorbloeding van het onderlichaam behoren veel klachten tot het verleden. Ook al veel zadels uitgeprobeerd, maar niets hielp? Dit is het laatste zadel dat u koopt!

Ontworpen door iemand die opnieuw durfde te denken, met als resultaat een uniek zadel waarop je zo prettig zit dat je je zult afvragen waarom het zolang heeft moeten duren voordat dit werd uitgevonden! 

Lengte:   270mm 
Breedte:  120mm 
Vulling:  Foam en gel 
Rails:    Titanium
Kleuren:  Zwart 

Geschikt voor de triatlonfietsen en tijdritfietsen.

Kies vandaag nog voor:
- Uw gezondheid
- Een betere houding
- ISM PN2.1!

 

 Medische toepassingen:
Zadel voor lychen sclerose
Prostaatzadel
Zadel icm met AMS( 800) prothese
Zadel voor vulva-problemen

Waak voor imitatie en koop alleen bij dealers vermeld op deze site!

 

 

Zadelpijn is een veel voorkomende klacht bij fietsers.
Allereerst wil ik het begrip zadelpijn opdelen in 3 groepen:

-          Zadelpijn bij de zitbotjes.

-          Zadelpijn bij het stuitje

-     Zadelpijn aan de voorzijde

 

Klik hier voor de volledige uitleg

 

Bekijk zeker even dit filmpje voor de juiste afstelling!

Fabrikant: ISM
Modelnr.: PR2.0 2750
Gewicht:
Maat:
Materiaal dekje:
Vulling:
Garantie: 1 jaar