welk zadel

Zadelkeuze hulp

Het verschil tussen de ISM Adamo Racing en de ISM Adamo Road is als volgt:

LET OP: qua specificatie’s zijn de Road en de Peleton hetzelfde. Hieronder wordt alleen de Road genoemd.

Het grootste verschil zit hem in de materiaal keuze:

Adamo Racing:  Lichtgewicht foam, en ultra lichte gel-pads in het zadel en een Titanium brug onder

                              het zadel.

Adamo Road:  Wat meer gel (over het hele zadel) en medisch foam in het zadel en een cr-mo brug

                            onder het zadel.

Verder is het Road zadel op het breedste punt 5 mm breder, te weten 130 mm voor de Racing en 135 mm voor de Road versie. Beide zijn ze 240 mm lang.

Het Adamo Road zadel is een wat zachter en comfortabeler zadel dan de Racing. Doordat er over (bijna)  het hele zadel gel wordt gebruikt in tegenstelling tot de Racing, daar wordt alleen gelpads gebruikt. De toepassing van gelpads maakt het Racing zadel wel duurder, omdat dit een duurdere techniek is.

Als de zitbotjes gevoelig zijn raad ISM de Road, Peloton of de Breakaway aan. Voor diegene die daar geen last van hebben is het Racing zadel een prima keus!

 

Het Peak zadel is een specifiek ATB zadel. Deze heeft hetzelfde comfort als de Road, maar heeft een wat langer zitgedeelte en door de iets bolle vorm uitstekend geschikt om gewicht te verplaatsen van voorwiel naar achterwiel!

De ISM zadels worden vaak "afgedaan " als prostaat zadels. Hoewel ISM zadels vaak worden aangeraden door urologen als het "te laat"is. Zijn ISM zadel uitermate geschikt om ellende te voorkomen. Maar niet allen voor de heren. Ook de dames onder de fietsers hebben duidelijk baat van de ISM zadels, daarom is het percentage dames op ISM ook bijna 50%.

 

 

In samenwerking met Steve Toll hebben we een tabel opgesteld om u nog verder te helpen de juiste keuze te maken.

Schroom ondanks al deze informatie niet om contact op te nemen per mail of telefoon, want een goed zadel is toch iets persoonlijks. Het is mijn werk om mensen te adviseren en doe dat ook graag. Ook na aanschaf adviseer ik graag bij het afstellen van het zadel.

info@ismzadel.nl

06 - 46 203 796

Even een hulpje:

        -   Zachte zadels – full-gel, niet mijn eerste voorkeur voor op de racefiets, wel indien er serieuze zitbotjes problemen zijn: 

        - Typhoon en Century , deze 2 zadels zijn eigenlijk nagenoeg gelijk.

-   Normale zadels. Het meest verkocht, over het algemeen voor mensen met overige klachten plus eventueel af en toe  last  van de  zitbotjes

        -  Breakaway, Road, Peloton en Peak. Peak is specifiek voor de MTB, Road en Peloton verschillen qua design, niet qua specificaties.

        -  De Breakaway en Podium zijn speciaal ontworpen voor wegracers. 

        -  Hardere zadels. Voor de smallere personen, alleen overige klachten, absoluut geen zitbotje klachten. 

           - Podium en Racing. Podium speciaal ontworpen voor wegracers.