Stuitjesproblemen tijdens het fietsen

Een veel gemaakt fout bij zadelpijn bij de zoektocht naar een fietszadel voor pijnlijk stuitje is het overgaan op een zachter zadel. Dit vergroot het stuitjesprobleem alleen maar verder, de zadelpijn bij het stuitje wordt erger.

Kenmerkend voor een stuitjesprobleem is het niet kunnen/willen afstappen, omdat het dan zeer gaat doen.
Maar ook een vervelende druk op het staartbeentje (stuitje) kan ook tijdens het fietsen zeer pijnlijk zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor.


De meest conventionele fietszadels zijn wat bol van vorm. Kennelijk ooit bedacht door iemand als zijnde prettig en goed zittend, maar ISM gaat er van uit dat een zadel niet bol hoeft te zijn, maar gewoon vlak. Dit geeft in sommige gevallen al voldoende verlichting om zadelpijn te voorkomen.
Ook voelen de ISM zadel in eerste instantie niet heel zacht aan. Dat hoort ook niet, ze moeten met het gewicht van de berijder erop nog steeds voldoende ondersteuning geven. Als een zadel te zacht aanvoelt als je er met de duim op drukt is de kans groot dat als je er op gaat zitten dat je dan op de bodem van het zadel zit en dat het zadel zijn ondersteunde functie verliest. Met als gevolg alsnog zadelpijn.

Wil je een zadel die het stuitje volledig ontlast, dan is de EasySeat een goed oplossing. Met name de Pro Hub is een zadel waarbij u geen last meer zult krijgen van een pijnlijk stuitje.

 

TIJDELIJK UITVERKOCHT

ISM Cruise zadel

De ISM Cruise is werelds breedste fietszadel: 29 cm breed! Een heerlijke drukverdeling wat een ongekend comfort geeft.
Door veel urologen en gynaecologen aangeraden!

Vraag naar de ISM Cruise bij uw lokale fietsenwinkel of bestel hem online.

ISM Berkley zadel

Populair zadel voor de stadsfiets en elektrische fiets. De ISM Berkley. Heerlijk breed, een stevige vulling die blijvend ondersteuning (tegendruk) geeft.
Door veel urologen en gynaecologen aangeraden!

Vraag naar de ISM Cruise bij uw lokale fietsenwinkel of bestel hem online.

EasySeat II stuitjeszadel - stomazadel

De EasySeat II is een fietszadel (géén ISM) die verstelbaar is en bestaat uit 2 gedeeltes welke uit elkaar gedraaid kunnen worden. Dit maakt het zadel zeer geschikt voor mensen met stuitjes-problemen en stoma patiënten.

Vraag naar de Easy Seat II bij uw lokale fietsenwinkel of bestel hem online.