100%-tevredenheids-garantie

Gewenning ISM zadels

Verkeerde keus gemaakt? Geen probleem, we zoeken samen naar een andere oplossing. Ik ga er van uit dat het probleem hetzelfde blijft maar dat er een andere oplossing moet komen.

Als u de zadelkeuzehulp volgt is de kans dat u de juiste keus maakt behoorlijk. Mocht het toch tegenvallen, neem dan contact met mij op via : erik@rosiir.com

Het volgende is wel belangrijk. Ik verzoek u ook dit even goed door te lezen.

De zit op een ISM zadel is anders dan op de meeste andere zadels. Let svp goed op de volgende tips&trucs.

- Touring en Sport.

De balans op één van beide zadels vinden is soms een issue voor sommige mensen. Je moet het zo zien:
Normaal gesproken zit je op een barkruk met 3 poten. Je hebt last van de voorste poot (voorste drukpunt: edele delen/wekedels/prostaat) dus we zagen het voorste pootje eraf. Dat is wennen. Heel belangrijk is nu de juiste afstelling!  Geloof me: een mm verstellen kan een hoo verschil maken. Dit kost gewoon tijd. Neem die tijd er voor, ik zal de verstreken tijd nooit gebruiken als argument om het zadel niet meer terug te nemen.*

Tip voor deze zadels: begin met het zadel wat lager te zetten en ga dan op zoek naar de juiste schuinte en afstand tot het stuur (zie meegeleverde handleiding)

 

- Cruise Berkley
Eigenlijk een beetje hetzelfde, maar de balans is wat sneller gevonden dooor de grotere oppervlakte. Hier is weer van belang dat de schuinte en afstand tot het stuur goed in de gaten gehouden wordt. Als je de randen voelt, is die afstelling niet goed.

- Road, Podium, Breakaway, Racing, Typhoon, Attack, Time Trial enz.
Ook hier is de afstelling heel belangrijk: Bij de meeste sportieve zadels zit je min of meer "over" het zadel. Bij een ISM zadel zit je OP het zadel. De contactpunten met het zadel zijn hierdoor heel anders! De spieren die om de zitbotjes zitten zulle "getraind" moeten worden. Dit houd in: niet forceren, maar met een zekere opbouw de gewenning laten plaats vinden.
LET OP, DIT GELDT NIET VOOR IEDEREEN!
Maar voor sommige van mijn klanten is/was dit echt een issue! De eerste paar kilometers kunnen dan echt een "uitdaging" zijn om daarna NOOIT meer een ander zadel te willen.
Ik raad ook aan om minimaal 250-300 kilometer te fietsen met bovenstaande zadels en in een langzaam tempo te wennen aan het ISM zadel. Dan moet ern progressie in zitten, anders moeten we inderdaad op zoek naar een andere oplossing. 

 

* Alles in redelijkheid natuurlijk! Maar als u na 4 weken nog niet de jusite afstelling gevonden heeft is er geen probleem. In de 8 jaar heb ik één keer een retour geweigerd. Een klant kon na 14 maanden nog niet wennen aan het zadel... Dát vindt ik te lang! Maar of het nu 2 weken, of 5 weken is, daar zal ik geen probleem van maken.